Ipari padlótisztító gép vagy seprőgép: Melyiket válasszam a legjobb eredményekért?

Úgy érzi, hogy nagy dilemma előtt áll és nem tud dönteni, hogy padlótisztító gépet vagy inkább seprőgépet béreljen?
Ipari padlótisztító gép vagy seprőgép: Melyiket válasszam a legjobb eredményekért?

Cikkünkben minden kérdésére választ talál! Olvasson tovább és tudjon meg többet az ipari takarítógépekről, valamint ismerje meg a padlótisztító gép és a seprőgép közötti lényeges különbségeket!

Ipari padlótisztító gép bérlés. Miért éri meg?

Az ipari padlótisztító gépek széles körben kedveltek a különböző iparágakban. A népszerűségük oka, hogy kiemelkedően hatékonyan és alaposan tisztítanak, és használatuk is könnyű.

Amennyiben takarítógép kölcsönzésen gondolkozik, széles választékunkban biztosan megtalálja az Ön igényeinek megfelelő gépet - egyes eszközöket pedig Budapesten belül akár díjtalanul ki is szállítunk, kaució nélkül!


Miért érdemes tőlünk bérelnie?

Bérlés esetén szakértő kollégáink részletesen bemutatják a gép kezelését, mind szóban, mind gyakorlatban. Az ipari padlótisztító gép egy komplett csomagban érkezik - egy munkára kész, felszerelt gépet kaphat, a hozzá illő kefével együtt - a tartály és az elszívó rész pedig értelemszerűen a gép részét képezi. A gépek a mély tisztítás lehetőségét biztosítják, mivel nem csak eltávolítja, de fel is szívja a szennyeződést.

A tartály fontosságáról sem érdemes megfeledkezni! A padlótisztító gép tartálya – mely a vizet és a tisztítószert tárolja – minél nagyobb, annál több területet képes egyetlen töltéssel tisztán tartani.

Az ipari padlótisztítók hatékonyan és egyenletesen tisztítanak. De vajon Önnek pont erre van szüksége? Olvassa tovább és megtudja!

A padlótisztító gépek tisztítási hatékonysága

Az ipari padlótisztító gépek ragyogóan tiszta felületet hoznak létre! A padlótisztító gép keféi alatt egyenletesen eloszlik a víz és a tisztítószer, ezáltal a padló minden pontját azonos erősséggel és alapossággal tisztítják meg, így kizárt, hogy eltérések legyenek a különböző területek között. A kefék a lehető legmegfelelőbb tisztítást biztosítják, így az elszíneződések és a régi, makacs szennyeződések is könnyedén eltávolíthatók! A keféknek több típusa is ismert, vannak a légy (0,3 mm), a közepes (0,5 mm) és az erősebb (0,8 mm) szálvastagságú kefék is.

Különösen fontos kiemelni, hogy a padlótisztító gép a szennyeződést összegyűjti maga mögött: a tisztítási folyamat során, vákuum rendszerével felszívja a szennyezett vizet, és azt egy gyűjtő tartályba továbbítja. Tehát száraz, tiszta felületet hagy maga után.


A padlótisztító gép típusai

Az ipari padlótisztító gépek modelljei széles skálán mozognak, hogy különböző tisztítási igényeket tudjanak kiszolgálni. A legtöbb elektromos változat, a robbanómotoros kivitel kifejezetten ritka. Létezik továbbá a kisebb-nagyobb ráülős gépek, valamint a gyalogkísérős gépek is megtalálhatóak a kínálatban.

Ezek a gépek leginkább belterületi keménypadló tisztításra használatosak. Kiválóan megfelelnek olyan munkakörnyezetekben, ahol olaj- vagy zsírfoltok jelentkezhetnek a járófelületen. Ezért ideális választás lehet például éttermek, műhelyek vagy gyárak számára.


Akkumulátoros és vezetékes padlótisztító gépek

A padlótisztító gépek két fő kategóriába sorolhatóak: akkumulátoros (elektromos) és vezetékes modellek. A vezetékes tisztítóeszközök gyakran kompaktabbak, ami könnyebbé teszi a kezelhetőségüket szűkebb, bonyolultabb tereken, míg az akkumulátorosok között megtalálhatók a közepes és a nagyobb méretű gépek általában ráülős kivitelűek, és főként nagyobb, egybefüggő területek tisztítására ideálisak.


Minden, amit a seprőgép érdemes tudni

A seprőgépek talán kevésbé ismertek a padlótisztító gépekhez képest. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lennének ideálisak az Ön vállalkozásához!

A súrológépekkel és a seprőgépekkel szemben az ipari seprőgépek biztosítják a legfelhasználóbarátabb megoldást. Részben azért, mert a seprőgépek kevesebb manuális erőfeszítést igényelnek, mint az ipari padlótisztító gépek.


Hogyan működik a seprőgép?

A padlóseprők forgókeféikkel gyűjtik össze a szennyeződéseket és a törmelékeket. Ez olyan, mintha egy nagy teljesítményű seprűvel tisztítanánk, anélkül, hogy a szennyeződést felkavarná, hiszen elszívja a levegőt, valamint meg is szűri.

A seprőgépek ideálisak könnyű, felületi tisztításra. Az alaposabb tisztítás érdekében a padlósúroló gépek jobb megoldást nyújtanak, amelyek tisztítóoldatot használnak a magasabb tisztasági szint eléréséhez, míg a seprőgépek egyszerűen eltávolítják a felületi szennyeződéseket.

Számos seprőgép modell közül választhat. Cégünknél gyalogkíséretű és ráülős modelleket is bérelhet. A seprőgépek beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak. Elszívja és egyszerre szűri is a port, így nem kavarja fel a kisebb szennyeződéseket.

Ipari padlótisztító gép vagy seprőgép?

Összességében elmondható, hogy amennyiben darabos szennyeződés található a padlófelületeken és elegendő a felseprés, akkor a seprőgép használata a legideálisabb. Abban az esetben, ha a nagytakarítás ideje jött el, akkor pedig érdemes a padlótisztító gépet alkalmazni, sőt mi több, koszos, poros és leveles felületek esetében a kettő erejét is érdemes ötvözni.

Mindkét géptípus esetében érdemes figyelembe venni a tisztítandó terület nagyságát és jellegét, valamint a szennyeződés típusát, hogy eldönthessük, melyik gépre van szükségünk. Amennyiben további kérdése van, akkor keressen minket bizalommal!

Kapcsolódó cikkek

Ipari padlótisztító gép vagy seprőgép: Melyiket válasszam a legjobb eredményekért?

Ipari padlótisztító gép vagy seprőgép: Melyiket válasszam a legjobb eredményekért?

Úgy érzi, hogy nagy dilemma előtt áll és nem tud dönteni, hogy padlótisztító gépet vagy inkább seprőgépet béreljen?