Trendek az alkoholos italok gyártásában

Új funkciók, prémium termékek előállítása, a kényelmi szempontok újragondolása, és természetesen a fenntarthatóság előtérbe kerülése.
Trendek az alkoholos italok gyártásában

A új ötletek, elképzelések megvalósításának idejét éljük, így természetesen az alkoholos italok előállítása sem maradhat innovációk nélkül. A következőkben bemutatjuk az iDrinks.hu segítségével, hogy mik azok a trendek, amik frissen jellemzik az ipart. Az alábbiakban egészen pontosan azokról a változásokról lesz szó, amik a legismertebb és legkedveltebb italok kapcsán fontosak.

Dobozos italok

Az egyik legismertebb újdonság azoknak az italoknak a gyártása, amik úgymond “konzervként” vásárolhatóak. Ezek a dobozos kiszerelések kompaktak, úgymond egy adag italt kínálnak, előre elkészített változatban. Nincs szükség egy üveg whiskey-re és 2 liter kólára, elég a polcról levenni a kész koktélt. De természetesen nem csak az erősebb változatok elérhetőek ebben a formában, újra megjelent a piacon a hard seltzer nevű könnyedebb változat is, ami rövid idő alatt az egyik legkomolyabb résztvevővé nőtte ki magát az italok között.

Organikusabbat, kevesebbet, jobbat

A borok esetében is megfigyelhető az a trend, hogy a vásárlók igényei a minőség irányába tolódnak el. Természetesen ez azért fontos, mert a kínálat is erre reagál, azaz a fenntartható módon történő előállítás, az alapanyagok minősége olyan elsődleges szempontokká váltak, amiknek célszerű megfelelni, ha valaki versenyben akar maradni. Minél természetesebben, minél egészségesebbnek ható ital előállítása tehát az egyik legnagyobb trend – természetesen hozzáadott cukor nélkül!

Zöldebb sört mindenkinek!

Komoly gyártók gondolják újra az előállítás módját, és próbálják az üzemeket megújuló energiaforrásokkal működtetni. Hogy miért? A tudatos fogyasztók számára egyre meghatározóbb a döntésükkor, hogy milyen módon állították elő a kedvenc italukat. Helyi forrásból, helyi alapanyagokból, zöld energiával gyártott sörök, amik környezetbarát csomagolást kapnak? Ha ehhez még rövid ellátási lánc is kapcsolódik, sokak szívébe belopja magát a gyártó.

Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Hatékonyságnövelő trükkök, üzemvezetőknek!

Hatékonyságnövelő trükkök, üzemvezetőknek!

Az üzemvezetők kulcsszerepet játszanak az üzemek hatékonyságának és termelékenységének növelésében.

Trendek az alkoholos italok gyártásában

Trendek az alkoholos italok gyártásában

Ebben az ágazatban is komoly fejlesztések és újítások történtek.

A magyarországi ásványvízpiac szabályozása és minőségellenőrzése

A magyarországi ásványvízpiac szabályozása és minőségellenőrzése

Magyarországon az ásványvízpiac szabályozása és a termékek minőségellenőrzése alapvető fontosságú a fogyasztóvédelem és a közegészségügy szempontjából.